23. 4. 2014

Na ostrove - Tracey Garvisová Gravesová

      Autor: Tracey Garvisová Gravesová
      Názov knihy: Na ostrove
      Oficiálny názov knihy: On the Island

      Žáner: romantický, dráma
      Séria: -

      Diel: -

      Vydavateľstvo: Ikar
      Rok vydania: 2013

      Počet strán: 305    Doba čítania: 5 dní



Anotácia:
      Tridsaťročnej šarmantnej učiteľke angličtiny Anne Emmersonovej ponúknu prácu na leto. Má doučovať TíDžeja Callahana v prenajatom domčeku na Maldivách, kde ho už čakajú rodičia. Ponuku bez zaváhania prijme, pretože si bude užívať more a zároveň pracovať.Šestnásťročnému TíDžejovi sa, naopak, z Chicaga nechce, no nikto sa ho na to nepýta. Práve zvíťazil nad onkologickým ochorením a rád by strávil prázdniny s kamarátmi, no namiesto toho musí dobiehať zameškané učivo.
      Na Maldivách Annu a TíDžeja čaká posledný úsek cesty – dvojhodinový let hydroplánom ponad Indický oceán. Pilot však náhle dostane infarkt a lietadlo sa zrúti do vody. Dvom cestujúcim zachránia život záchranné vesty a do rána doplávajú na neobývaný ostrov. Anna s Tídžejom sú odhodlaní stoj čo stoj prežiť, no dennodenne čelia mnohým ťažkostiam. Hoci veľa užitočných vecí sa ako zázrakom zachránilo z trosiek lietadla, nemajú pitnú vodu, jedlo, oheň, obydlie. Čaká ich prírodná katastrofa, tropické búrky, nebezpečenstvo na nich striehne aj z mora. Dni sa menia na týždne, z týždňov sa stávajú mesiace. Hrozí možnosť, že TíDžejovi sa vráti rakovina. Počas oslavy narodenín na ostrove si Anna uvedomí, že sa vynára ďalší problém: dokáže na ostrove žiť s chlapcom, ktorý sa postupne mení na muža?


Moje hodnotenie:
4/5

1 komentár:

  1. Dobrý den,
    Nevíte náhodou, jestli je tato kniha i zfilmována? Knihu jsem právě dočetla a moc se mi líbila. Děkuji za odpověď. Kačka

    OdpovedaťOdstrániť